skip to Main Content
Sorg er ingen sygdom, men vi kan blive syge af den, hvis vi forhindrer den i at komme til udtryk.
Dr. Jorgos Canacakis

Er du/I i fertilitetsbehandling?

Bliv bedre til at støtte hinanden i fertilitetsbehandlingen

Kom styrket igennem fertilitetsbehandlingen – sammen

På trods af, at hver ottende barn i Danmark (Sundhedsstyrelsen) bliver undfanget ved kunstig befrugtning, er det stadig tabu at være i fertilitetsbehandling. Det er de færreste mennesker, der ikke selv har været i langvarig behandling, der gør sig begreb om hvad det faktisk består af, hvordan det påvirker psykisk og fysisk, hvor hård en belastning det kan være for parforholdet og arbejdslivet samt hvilke eksistentielle spørgsmål der presser sig på.

Der ligger ofte en lang og længselsfuld tid forud for at man ender i fertilitetsbehandling. Når man påbegynder behandlingen starter en ny hverdag med gentagne klinikbesøg, nålestik, symptomer og vigtige telefonopring fra laboratoriet. Det kan være temmelig uromantisk og true et ellers lykkeligt parforhold fordi processen kan virke endeløs og fordi der per definition er stor asymmetri i hvad henholdsvis kvinden og hendes partner gennemgår fysisk så vel som psykisk. Mange oplever at parforholdet kan komme i undtagelsestilstand og at det også kan være svært at tale om indbyrdes.

Jeg tilbyder gruppeterapi for ufrivilligt barnløse for at støtte folk i at blive bedre til at støtte sig selv og hinanden i fertilitetsbehandlingen. Når man er eksistentielt ramt i livet hjælper det at mødes med andre i samme situation, fordi de nu engang bedre forstår og begriber hvad du og din partner gennemgår (litt.henvisning).

Jeg tilbyder naturligvis også individuel terapi og parterapi for ufrivilligt barnløse.

Terapi kan være en god idé hvis du/I:

  • Har svært ved at dele processen i behandlingen
  • Er uenige om hvem i jeres omgangskreds og familie der skal vide at I er i behandling
  • Føler jer isoleret i forhold til andre mennesker på grund af ufrivillig barnløshed
  • Oplever at de månedlige op- og nedture tærer på jeres parforhold
  • Fertilitetsbehandlingen påvirker jeres sexliv

Hvis du som mand/partner oplever at:

  • Du føler dig magtesløs ift. hvad din kone gennemgår af behandling, smerter og bivirkninger
  • At det er skamfuldt at være i behandling

Hvis du som kvinde oplever at:

  • Det er urimeligt at du skal udstå det hele og ikke oplever tilstrækkelig støtte fra din partner og/netværk
  • Du føler dig kasseret som kvinde fordi det er svært at blive gravid eller holde på barnet?
  • Være mere stresset på grund af dårlig samvittighed overfor arbejdsgiver i forbindelse med afbrudte arbejdsdage og sygedage?

Hvis nogen af de nævnte emner fylder for bare én af jer, vil I kunne få stort udbytte af terapi – i gruppe, sammen eller hver for sig.

Min mand og jeg var i fertilitetsbehandling i en årrække inden det heldigvis lykkedes at få vores skønne søn. Hvis vi ikke havde opsøgt terapi er jeg ikke sikker på at vi havde været sammen i dag.

Hvis du/I er slidt af fertilitetsbehandlingen så kontakte mig på 26146689 eller skrive til josefine@diederichsen.dk. Så vi kan finde ud af hvilken terapi der er bedst for jer.

Back To Top